Patch de securitate lansat: 20160419

Hotfix pentru remedierea unor diferite vulnerabilități

Numerele CVE nu au fost încă emise.

Versiuni afectate: Toate versiunile Plone sprijinite (4.x, 5.x). Versiunile anterioare ar putea fi afectate, dar nu au fost testate.

Versiuni neafectate: Nici una

Natura vulnerabilității: Patch pentru multipli vectori de atac.

Patch-ul poate fi adăugat la buildouts ca Products.PloneHotfix20160419 (disponibil de la pypi.python.org) sau descărcat de pe Plone.org

Acest patch este compatibil cu toate versiunile Plone sprijinite (adică Plone 4, Plone 5). Ar putea funcționa și la versiunile Plone anterioare, dar cum acestea nu mai sunt sprijinite oficial, nu au fost supuse la același nivel de testare cu acest patch.

Instalare

Instrucțiuni complete de instalare sunt disponibile pe pagina de lansare HotFix.

Ajutor suplimentar

În cazul în care nu aveți administratori de server interni sau a unui contract de servicii de support pentru site-ul vostru puteți găsi companii de consultanță la plone.com/providers și plone.org/support/network .

Există de asemenea suport gratuit disponibil on-line, prin intermediul canalului de IRC Plone și a forumului comunității Plone.

Mulțumiri

Echipa de securitate Plone este recunoscătoare lui Giovanni Monteiro Calanzani și Glauter de Sousa Vilela care au raportat vulnerabilitatea.


Întrebări și răspunsuri

Ce implică aplicarea patch-ului ?

Patch-urile sunt puse la dispoziție sub formă de arhivă tip tarball care pot fi dezarhivate în folderul “products” a unei instalări buildout și pachete Python ce pot fi instalate prin editarea fișierului de configurare buildout și rularea de buildout. Patching-ul este în general ușor și rapid de realizat.

Cum au fost găsite aceste vulnerabilități ?

Vulnerabilitățile au fost găsite de către utilizatori, trimițându-le pe lista de mail a echipei de securitate.

Site-ul meu este foarte vizibil și esențial misiunii. Am auzit că patch-ul a fost deja dezvoltat. Pot obține patch-ul înaintea lansării ?

Patch-urile Plone sunt întotdeauna puse la dispoziția tuturor în același timp. Nu sunt excepții.

Cum pot raporta alte posibile vulnerabilități de securitate ?

Trimiteți mail la echipa de securitate Plone la adresa security@plone.org mai degrabă decât să discutați în mod public problemele potențiale de securitate.

Cum pot aplica patch-ul fără să afectez utilizatorii ?

Chiar dacă acest patch NU necesită să rulați buildout, o puteți face făra să afectați utilizatorii. Aveți posibilitatea să reporniți o instalare multi-client Plone fără a afecta utilizatorii; vezi http://docs.plone.org/manage/deploying/processes.html

Cum pot obține ajutor pentru a efectua patch-ul pe site ?

Furnizorii de servicii Plone sunt listați aici plone.com/providers și aici plone.org/support/network. Există, de asemenea, suport gratuit disponibil on-line, prin intermediul canalului de IRC Plone și a forumului comunității Plone.

Cine este în echipa de securitate Plone și cum este finanțată ?

Echipa de securitate Plone este formată din voluntari care sunt dezvoltatori familiarizați cu baza de cod Plone și cu exploatările de securitate. Echipa de securitate Plone nu este finanțată; membrii și/sau angajatorii lor își oferă voluntar timpul lor în interesul comunității Plone.

Cum pot ajuta echipa de securitate Plone ?

Echipa de securitate Plone caută ajutor de la dezvoltatori și testeri de securitate. Voluntarii trebuie să fie cunoscuți de către echipa de securitate și să facă parte din comunitatea Plone de ceva timp. Pentru a ajuta echipa de securitate financiar, donațiile voastre sunt binevenite la http://plone.org/donate.

Întrebări generale cu privire la acest anunț, proceduri de aplicare a patch-ului și disponibilitatea de sprijin pot fi adresate pe forumurile de sprijin Plone. Dacă aveți întrebări specifice cu privire la această vulnerabilitate, contactați echipa de securitate Plone direct.

Pentru a raporta probleme potențiale legate de securitate, trimiteți un e-mail echipei de securitate Plone la security@plone.org mai degrabă decât să le discutați public. Suntem întotdeauna fericiți să dăm credit persoanelor fizice și companiilor care fac prezentări de informații responsabile.

Echipa de securitate Plone este formată în totalitate din voluntari. Dacă vreți să ajutați echipa ca developer, tester sau sponsor financiar, trimiteți un email la și devino un sponsor donând pe pagina plone.org/donate

Informații pentru Vulnerability Database Maintainers

Am aplicat deja pentru numere CVE pentru aceste probleme. Informații suplimentare cu privire la vulnerabilitățile individuale (inclusiv scoruri CVSS, identificatori CWE și rezumatele) vor fi disponibile în lista completă de vulnerabilități.

Știri Plone.ro
Site-ul Conferinței Plone București 2015 a fost lansat!
Conferința Plone București 2015 România
2015-03-18
Plone 5 demo portal
Portal demo pentru Plone 5
2014-10-15
Cel mai interesant poster ;-)
Plone.ro pe harta Plone.
2014-07-22
EEA Annotator - Inline comments Plone Add-on versiunea 2.0
Pachetul Plone "EEA Annotator - Inline comments" versiunea 2.0 a fost publicat pe PyPi si Plone.org
2014-02-21
eea.daviz screencasts available
Your feedback is needed!
2014-02-03
Știri Plone.ro - More…
Știri Plone.org
Patch de securitate lansat 20171128
Remedierea rapidă pentru diverse vulnerabilități
2017-11-28
20171128
Mai multe remedieri pt XSS și redirecționări, precum și o remediere pentru o ieșire din mediul de testare (sandbox)
2017-11-18
Ofițerii Fundației Plone 2017-2018
Comitetul Fundației Plone este acum în noul termen 2017-2018
2017-11-16
Google Summer of Code 2017 încununat de succes
Mulțumiri celor cinci studenți GSoC, a mentorilor și a coordonatorului comunității noastre!
2017-11-16
Mulțumim, Barcelona!
Participanții din întreaga lume s-au adunat în campusul Universității de la Catalunya din cadrul Universității Politehnice din Catalunya pentru Conferința Plone 2017, 16-22 octombrie 2017
2017-11-15
Știri Plone.org - More…