Plone 5 dezvăluit: Modern, puternic și orientat către utilizator

Comunitatea Plone a ridicat din nou ștacheta pe piața sistemelor de management de conținut cu lansarea de astăzi a Plone5

Plone 5 reprezintă 15 ani de stabilitate adunați într-un pachet modern, puternic orientat către utilizator. Continuă să stabilească ritmul pentru sistemele de management al conținutului oferind cea mai bună funcționalitate și personalizare de la prima pornire.

Temă receptivă HTML5

Noua temă implicită Plone 5, Barceloneta, este recepetivă de la prima pornire în funcționarea pe o gamă întreagă de dispozitive mobile și este scrisă folosind HTML5 și CSS3.

“Bara Verde” înlocuită cu o bară de instrumente mai puternică

Noua bară de instrumente consolidează meniul personal și vechea “Bară Verde” Plone. Bara de instrumente poate fi poziționată pe partea stângă sau în partea de sus a ferestrei browser-ului. Cu ajutorul pictogramelor opționale, bara de instrumente oferă editorilor mai mult spațiu pe ecran să se concentreze asupra a ceea ce contează: conținutul lor.

Standardul de aur în editoarele web

Plone 5 vine cu TinyMCE 4, standardul de aur în editoarele web WYSIWYG. Combinat cu noi instrumente de inserare de link-uri și imagini, este mai ușor decât oricând să formezi și să personalizezi conținut.

Through-the-Web Theming cu LESS

Diazo theming engine suportă LESS și noul panou de control îți permite să compilezi LESS folosind doar browser-ul web. Plone 5 utilizează pe scară largă Patternslib (“Mockup”) pentru a crea si ansambla interfețe cu utilizatorul folosind elemente JavaScript UI moderne, testate și accesibile.

Integrare Social Media

Conținutul Plone strălucește atunci când distribuiți cu ajutorul Facebook OpenGraph meta tags și Twitter card support.

Chameleon Templating Engine

Site-urile Plone 5 sunt cu 15%-20% mai rapide cu noul Chameleon templating engine, un înlocuitor complet compatibil care funcționează cu template-uri existente.

Editarea conținutuli în masă

Efectuează operații în masă pentru a adăuga multiple fișiere deodată, atribui cuvinte cheie, pentru a aplica fluxul de lucru, redenumi, tăia, copia și șterge. Utilizați filtrele pentru interogare pentru a găsi rapid, sorta, reordona și selecta un conținut specific.

Cross-Site Request Forgery Protection

Securitatea nu este niciodată un gând ulterior. Plone 5 include protecție CSRF (cross-site request forgery) automat și este singurul sistem de management al conținutului cu protecție CSRF integrată în database layer. Această protecție automată se extinde la add-on-urile instalate pe site.

Combinată cu utilizarea implicită a ZODB, o bază de date NoSQL, Plone 5 nu este nici subiectul unor atacuri SQL injection, nici vulnerabilă prin add-on-uri create cu mai puțină atenție, ambele fiind căi comune de atac asupra altor sisteme de management al conținutului.

Accesibil

Plone 5 continuă să-și îndeplinească promisiunea de a maximiza experiența utilizatorului prin asigurarea respectării depline de accesibilitate la cele mai înalte standarde cu suport pentru WCAG 2.0 (nivel AA), WAI-ARIA, și ATAG 2.0.

Multilingv

Plone 5 este multilingv de la prima utilizare. Interfața vine cu mai mult de 40 de traduceri și instrumente pentru a adăuga noi traduceri.

Migrația, documentarea și un API

Plone 5 include "plone.api", o interfață simplă și elegantă de programare a aplicațiilor prin care se poate dezvolta și extinde funcționalitatea Plone. De asemenea, sunt incluse un ghid de migrare și documentație în profunzime pentru editorii de conținut, administratorii site-ului, designeri si dezvoltatori.

Construit cu pasiune

Plone este 100% Open Source și își datorează succesul și stabilitatea pe termen lung membrilor dedicați și diverși ai comunității. În comunitatea Plone veți găsi expertiză cu privire la conținut și la management de conținut, și o cultură dedicată schimbului de astfel de competențe și talente.

Totul despre Plone este în documentație; GitHub repositories ; forumurile comunității Plone ; camere de chat și listele de mail. Documentația oficială Plone este creată și menținută de către comunitatea pentru contribuitorii de conținut, dezvoltatori, administratorii de site, și designeri. Sprijin suplimentar este oferit de numeroși furnizori de servicii.

Despre Plone

Plone este principalul sistem de management de conținut bazat pe Python. În mod activ dezvoltat din anul 2000, este disponibil în mai mult de 40 de limbi și sprijinit de o comunitate la nivel mondial dedicată calității, dezvoltării open source. Cu un record de securitate excelent, fluxuri de lucru sofisticate și de integrare a firmelor, se întinde de la organizații locale la corporații globale. Plone este deținut de Plone Foundation, o organizație non-profit și sub licența GPLv2.

Tur Plone 5

Vizitați plone.com pentru a face un tur Plone 5.

Ia-l azi

Plone 5 este disponibil gratuit.

Știri Plone.ro
Site-ul Conferinței Plone București 2015 a fost lansat!
Conferința Plone București 2015 România
2015-03-18
Plone 5 demo portal
Portal demo pentru Plone 5
2014-10-15
Cel mai interesant poster ;-)
Plone.ro pe harta Plone.
2014-07-22
EEA Annotator - Inline comments Plone Add-on versiunea 2.0
Pachetul Plone "EEA Annotator - Inline comments" versiunea 2.0 a fost publicat pe PyPi si Plone.org
2014-02-21
eea.daviz screencasts available
Your feedback is needed!
2014-02-03
Știri Plone.ro - More…
Știri Plone.org
Patch de securitate lansat 20171128
Remedierea rapidă pentru diverse vulnerabilități
2017-11-28
20171128
Mai multe remedieri pt XSS și redirecționări, precum și o remediere pentru o ieșire din mediul de testare (sandbox)
2017-11-18
Ofițerii Fundației Plone 2017-2018
Comitetul Fundației Plone este acum în noul termen 2017-2018
2017-11-16
Google Summer of Code 2017 încununat de succes
Mulțumiri celor cinci studenți GSoC, a mentorilor și a coordonatorului comunității noastre!
2017-11-16
Mulțumim, Barcelona!
Participanții din întreaga lume s-au adunat în campusul Universității de la Catalunya din cadrul Universității Politehnice din Catalunya pentru Conferința Plone 2017, 16-22 octombrie 2017
2017-11-15
Știri Plone.org - More…