Portarea Plone și Zope către Python 3 - Sprint de succes Alpine City

Dezvoltatorii de bază Plone și Zope s-au întâlnit pentru Alpine City Strategic Sprint din Innsbruck.
Portarea Plone și Zope către Python 3 - Sprint de succes Alpine City

Echipa de sprint vizitează șantierul de construcție a tunelului de bază brenner. Săpând 64 km prin Alpii centrali se simte similar cu săparea în baze de cod vechi de 20 de ani

O echipă internațională de dezvoltatori de software de bază Plone și Zope s-a întâlnit pentru Alpine City Strategic Sprint în Innsbruck, Austria, la biroul Klein & Partner KG, BlueDynamics Alliance, în perioada 30 ianuarie - 4 februarie 2017.

Scopul sprintului a fost acela de a porta Plone CMS și serverul său de aplicații Zope la versiunea de programare Python 3. Plone 5 utilizează în prezent Zope 2 (2.13.26), și ambele sunt compatibile numai cu Python 2.7; obiectivul pe termen lung este de a lansa Plone 6 și Zope2 Versiunea 4 (cunoscut și sub numele Zope 4).

Alpine City Strategic Sprint a fost sponsorizat de către Fundația Plone, companie nonprofit din S.U.A., responsabilă de promovarea și protejarea Plone în întreaga lume.

"Presupunând că totul funcționează așa cum e de așteptat, o versiune Plone 6.0 alpha, bazată pe Zope 4, ar putea fi posibilă la conferința anuală Plone care va avea loc la Barcelona în octombrie", a spus Jens Klein, membru al echipei Plone Framework.

Succesul sprintului a fost determinat de colaborarea ambelor comunități. "Din punctul de vedere al comunității Zope, este foarte frumos să vedem interesul dezvoltatorilor de bază al Plone pentru Zope. Ar fi minunat să avem schimburi regulate între comunitățile Zope și Plone ", a declarat Michael Howitz, dezvoltator al Zope.

Different Participants of the Sprint at work talking to each other.

Sprinterii Zope și Plone au fost unanimi în opinia lor că lucrurile au mers mai bine decât se așteptau. "Toate testele automate trec acum. Plone lucreaza acum cu Zope 4 in toate functiile sale principale", a declarat sprinterul Philip Bauer, membru al Consiliului Fundatiei Plone.

Multe concepte de bază ale Plone și Zope au fost adoptate în Python 3 de-a lungul anilor, într-o formă sau alta. Portarea Plone și Zope către Python 3 înseamnă că ambele se bucură de fructele propriei lor munci. "Atât în Plone cât și în Zope, componentele de bază au devenit acum mai ușoare - și mai rapide", a spus Alexander Löchel, un alt membru al Consiliului Fundației Plone.

Zope 4 a fost întărit cu aproximativ 9000 de teste Plone. "Până la sfârșitul Sprint-ului Alpine am avut doar șase teste Plone 6.0 care nu treceau pe Zope 4 și câteva săptămâni mai târziu au trecut toate", a spus David Glick, dezvoltator de bază pe termen lung.

"Pentru viitorul Plone, este important să funcționeze pe Python 3, deoarece Python 2 nu va mai fi sprijinit oficial de echipa Python decât încă câțiva ani." David Glick avertizează comunitatea. Restricted Python este în centrul modelului de securitate pentru care sunt cunoscute Zope și Plone. Deși dezvoltatorii de bază s-au temut că nu poate fi portat la Python 3, acest lucru s-a realizat la Innsbruck: Python Restricted rulează acum în Python 3.6, deși este încă limitat în funcționalitate.

People around a table at Standup Meeting at Alpine City Sprint 2017

La viitorul Zope2 Resurrection Sprint din Halle, Germania (2-5 mai 2017), spiritul Alpine City Sprint va fi continuat. Organizatorii de la Halle speră să obțină un progres care să conducă la prima lansare a Zope 4.

Zope 4 a fost actualizat în mai multe moduri. ZODB, baza de date compatibilă cu ACID și extrem de robustă, a fost modernizată până la cea mai recentă versiune pentru Plone 6. Thomas Schorr a făcut o ramificație a plone.recipe.zip2instance care stabilește o instanță Zope care rulează printr-un server WSGI în loc de ZServer.

Plone are peste 15 ani, iar Zope are peste 20 de ani. Cu toate acestea, ambele proiecte s-au reinventat de mai multe ori și sunt întreținute de o comunitate dinamică din întreaga lume. Ambele proiecte oferă o soluție foarte sigură, flexibilă și matură în peisajul deseori nesigur și instabil al aplicațiilor web.

Ce este un Sprint? Un sprint este o sesiune de lucru concentrată, care durează oriunde, de la o zi la o săptămână, în care contribuitorii fac perechi și lucrează împreună pentru a adăuga sau a îmbunătăți un aspect al Plone. Printre participanți se numără designeri de grafică, scriitori, designeri de interfață a utilizatorului, organizatori, experți în proces și dezvoltatori. Toată lumea este binevenită, inclusiv nou-veniții!

Știri Plone.ro
Site-ul Conferinței Plone București 2015 a fost lansat!
Conferința Plone București 2015 România
2015-03-18
Plone 5 demo portal
Portal demo pentru Plone 5
2014-10-15
Cel mai interesant poster ;-)
Plone.ro pe harta Plone.
2014-07-22
EEA Annotator - Inline comments Plone Add-on versiunea 2.0
Pachetul Plone "EEA Annotator - Inline comments" versiunea 2.0 a fost publicat pe PyPi si Plone.org
2014-02-21
eea.daviz screencasts available
Your feedback is needed!
2014-02-03
Știri Plone.ro - More…
Știri Plone.org
Nominalizări deschise pentru Consiliul de administrație al Fundației Plone
Luați în considerare să vă propuneți voi înșivă pentru a deservi în Consiliul de administrație al Fundației Plone.
2017-09-09
Anunțarea procesului de selecție a Conferinței Plone 2018
Cu apropierea sfârșitului Conferinței Plone 2017, este timpul să începem planificarea următoarei noastre conferințe din 2018
2017-08-14
Înscrieți-vă discuțiile, participați la cursuri și vedeți lista de participanți la discursuri: Conferința Plone Digital Experience 2017 din Barcelona
Am fost ocupați, dar acum avem nevoie de propunerile dumneavoastră de discuții! Vedeți, de asemenea, clasele de cursuri (gratuite! Incluse!) oferite și lista de participanți la discursuri.
2017-08-02
Raport de la Midsummer Sprint 2017
Plone Midsummer Sprint a avut loc la Jyväskylä, Finlanda, în perioada 3-7 iulie 2017. Scopul principal al sprintului a fost acela de a lustrui experiența editorilor de conținut în ediția actuală a Plone CMS. Sprint-ul a fost sponsorizat de Universitatea din Jyväskylä. În plus, sprintul a fost acceptat pentru a primi finanțare strategică de la Fundația Plone.
2017-07-26
Raport de la Plone Open Garden 2017
Acesta este un rezumat al discuțiilor de la Plone Open Garden 2017 din Sorrento
2017-07-05
Știri Plone.org - More…