Pre-anunț pentru vulnerabilități de securitate: 20171128

Remediere rapidă pentru a rezolva diferite vulnerabilități
Acesta este un patch de rutină cu perioada standard de notificare de 14 zile. Nu există dovezi că problemele fixate aici sunt folosite împotriva oricăror site-uri.

Numerele CVE nu au fost încă emise.

Versiuni afectate: Toate versiunile Plone susținute (4.x, 5.x). Versiunile precedente ar putea fi afectate, dar nu au fost testate.

Versiuni neafectate: Nici una.

Natura vulnerabilității: severitate scăzută, fără expunere a datelor sau escaladare a privilegiilor pentru utilizatorii anonimi.

Patch-ul va fi lansat pe data de 28.11.2017 ora 15:00 UTC.

Pregătiri

Acesta este un pre-anunț de disponibilitate a acestei remedieri de securitate.

Corecția de securitate va fi numită Products.PloneHotfix20171128 iar versiunea sa va fi 1.0. Următoarele instrucțiuni de instalare vor fi disponibile atunci când fixul este lansat.

Recomandări standard de securitate

  • Asigurați-vă că serviciul Zope/Plone rulează cu minim de privilegii. În mod ideal, serviciile de Zope si ZEO ar trebui să poată scrie numai in directoarele de log si data. Site-urile Plone instalate prin intermediul installer-elor Plone fac deja acest lucru.
  • Folosiți un sistem de detectare al intruziunilor care sa monitorizeze resursele cheie pentru a preveni modificări neautorizate
  • Monitorizați Zope-ul, cererile reverse-proxy și log-urile de sistem pentru detectarea activităților suspicioase
  • Asigurați-vă că administratorul dumnveavoastră rămâne la curent cu stirile de securitate folosind lista speciala Plone Security Announcements prin email, RSS și/sau Twitter.

  Acestea sunt precauții standard care ar trebui implementate pe orice sistem de producție șî nu sunt legate de acest fix.

  Ajutor Suplimentar

  În cazul în care nu aveți administratori de server interni sau a unui contract de servicii de support pentru site-ul vostru puteți găsi companii de consultanță la plone.com/providers și plone.org/support/network

  Există de asemenea suport gratuit disponibil on-line, prin intermediul forumului Plone și canalelor de discuție Plone.

  Î. Când va fi pus la dispoziție acest patch ? R. Echipa de Securitate Plone va lansa acest patch pe 28.11.2017 la ora 15:00 UTC.

  Î. Ce implică aplicarea patch-ului ? R. Patch-urile sunt puse la dispoziție sub formă de arhivă tip tarball care poate fi dezarhivată în folderul “products” a unei instalări buildout și pachete Python ce pot fi instalate prin editarea fișierului de configurare buildout și rularea de buildout. Patching-ul este în general ușor și rapid de realizat.

  Î: Cum au fost aceste vulnerabilități găsite? R: Vulnerabilitățile au fost descoperite de către utilizatori trimițându-le la lista de mail de securitate.

  Î. Site-ul meu este foarte vizibil și esențial misiunii. Am auzit că patch-ul a fost deja dezvoltat. Pot obține patch-ul înaintea lansării ? R. Nu. Patch-ul va fi pus la dispoziția tuturor administratorilor în același timp. Nu sunt excepții

  Î. Dacă patch-ul a fost elaborat deja, de ce nu este pus la dispozișia publicului acum ? R. Echipa de Securitate încă testează patch-ul împotriva unei varietăți largi de configurații și verificând diverse scenarii temeinic. Echipa se asigură de asemenea că toată lumea are timpul necesar pentru a-și planifica instalarea patch-ului. Unele organizații de consultanță au sute de site-uri la care trebuie să aplice patch-urile și au nevoie de timp suplimentar pentru a coordona eforturile cu clienții lor.

  Î. Cum se exploatează vulnerabilitatea? R. Aceste informații nu vor fi făcute publice decât după ce patch-ul este pus la dispoziție.

  Î. Este site-ul meu Plone în primejdie legat de această vulnerabilitate ? Cum știu dacă a fost exploatat ? Cum pot să verific că am instalat corect acest hotfix și site-ul este protejat ?

  R. Detalii legate de vulnerabilitate vor fi dezvăluite odată cu patch-ul.

  Î. Cum pot raporta alte posibile vulnerabilități de securitate ?

  R. Trimiteți mail la echipa de securitate Plone la adresa security@plone.org mai degrabă decât să discutați în mod public problemele potențiale de securitate.

  Î. Cum pot aplica patch-ul fără să afectez utilizatorii ?

  R. Chiar dacă patch-ul nu necesită să rulați buildout, puteți rula buildout fără afectarea utilizatorilor. Aveți posibilitatea să reporniți o instalare multi-client Plone fără a afecta utilizatorii; vezi http://docs.plone.org/manage/deploying/processes.html

  Î. Cum pot obține ajutor pentru a efectua patch-ul pe site ?

  R. Furnizorii de servicii Plone sunt listați aici plone.com/providers și aici plone.org/support/network Există, de asemenea, suport gratuit disponibil on-line, prin intermediul forumului Plone și canalelor de discuție Plone.

  Î. Cine este în echipa de securitate Plone și cum este finanțată ?

  R. Echipa de securitate Plone este formată din voluntari care sunt dezvoltatori familiarizați cu baza de cod Plone și cu exploatările de securitate. Echipa de securitate Plone nu este finanțată; membrii și/sau angajatorii lor își oferă voluntar timpul lor în interesul comunității Plone.

  Î. Cum pot ajuta echipa de securitate Plone ?

  R. Echipa de securitate Plone caută ajutor de la dezvoltatori și testeri de securitate. Voluntarii trebuie să fie cunoscuți de către echipa de securitate și să facă parte din comunitatea Plone de ceva timp. Pentru a ajuta echipa de securitate financiar, donațiile voastre sunt binevenite la http://plone.org/donate.

  Întrebări generale cu privire la acest anunț, proceduri de aplicare a patch-ului și disponibilitatea de sprijin pot fi adresate pe forumurile de sprijin Plone. Dacă aveți întrebări specifice cu privire la această vulnerabilitate, contactați echipa Plone de securitate la security@plone.org

  Pentru a raporta probleme potențiale legate de securitate, trimiteți un e-mail la security@plone.org. Suntem întotdeauna fericiți să dăm credit persoanelor fizice și companiilor care fac prezentări de informații responsabile.

  Informații pentru Vulnerability Database Maintainers

  Vom aplica pentru numere CVE pentru aceste probleme. Informații suplimentare cu privire la vulnerabilitățile individuale (inclusiv scoruri CVSS, identificatori CVE și rezumatele) vor fi disponibile în lista completă de vulnerabilități.

  Știri Plone.ro
  Site-ul Conferinței Plone București 2015 a fost lansat!
  Conferința Plone București 2015 România
  2015-03-18
  Plone 5 demo portal
  Portal demo pentru Plone 5
  2014-10-15
  Cel mai interesant poster ;-)
  Plone.ro pe harta Plone.
  2014-07-22
  EEA Annotator - Inline comments Plone Add-on versiunea 2.0
  Pachetul Plone "EEA Annotator - Inline comments" versiunea 2.0 a fost publicat pe PyPi si Plone.org
  2014-02-21
  eea.daviz screencasts available
  Your feedback is needed!
  2014-02-03
  Știri Plone.ro - More…
  Știri Plone.org
  Patch de securitate lansat 20171128
  Remedierea rapidă pentru diverse vulnerabilități
  2017-11-28
  20171128
  Mai multe remedieri pt XSS și redirecționări, precum și o remediere pentru o ieșire din mediul de testare (sandbox)
  2017-11-18
  Ofițerii Fundației Plone 2017-2018
  Comitetul Fundației Plone este acum în noul termen 2017-2018
  2017-11-16
  Google Summer of Code 2017 încununat de succes
  Mulțumiri celor cinci studenți GSoC, a mentorilor și a coordonatorului comunității noastre!
  2017-11-16
  Mulțumim, Barcelona!
  Participanții din întreaga lume s-au adunat în campusul Universității de la Catalunya din cadrul Universității Politehnice din Catalunya pentru Conferința Plone 2017, 16-22 octombrie 2017
  2017-11-15
  Știri Plone.org - More…