Raport de la Midsummer Sprint 2017

Plone Midsummer Sprint a avut loc la Jyväskylä, Finlanda, în perioada 3-7 iulie 2017. Scopul principal al sprintului a fost acela de a lustrui experiența editorilor de conținut în ediția actuală a Plone CMS. Sprint-ul a fost sponsorizat de Universitatea din Jyväskylä. În plus, sprintul a fost acceptat pentru a primi finanțare strategică de la Fundația Plone.
Raport de la Midsummer Sprint 2017

Plone Midsummer Sprint 2017

În total au fost 18 participanți la Midsummer Sprint. Participanții au inclus, desigur, organizatorii, echipa de dezvoltare locală pentru serviciile Plone și servicii conexe, un student GSOC care lucrează la un subiect al Fundației Plone, un designer profesionist UX și numeroase nume cunoscute din comunitatea Plone.

În timp ce sprintul nu a reușit să repare cât mai multe probleme legate de editare de conținut pe care le-a sperat, cu siguranță a reușit să obțină cele mai bune rezultate de la participanții săi:

Dezvoltatorii locali și-au depus acordurile de contribuitori Plone pentru a-și putea împinge patch-urile în fluxul de lucru, au învățat cum au fost făcute, testate și revizuite în practică și au cunoscut personal mulți dezvoltatori Plone cu experiență. Ei au cercetat și rezolvat multe probleme Plone 5 cu PloneFormGen.

Maik Derstappen a făcut o activitate spectaculoasă la sprint prin curățarea și fixarea bazei de cod pentru o caracteristică importantă de securitate a lui Plone numită transformare sigură HTML (safe HTML transform).

Peter Holzer a continuat să lucreze munca începută de Jens Klein și a introdus permisiunea Show Toolbar opțională pentru a controla momentul când este afișată bara de instrumente completă și un meniu alternativ drop down pentru instrumentele de membru pentru a afișa un set minim de acțiuni necesare (inclusiv deconectare) pentru utilizatorii conectați când bara de instrumente reală nu este afișată.

Peter Holzer și Asko Soukka au redesenat meniul Traducere al suportului Plone Multilingual pentru a fi mult mai simplu și mai consistent cu celelalte meniuri din bara de instrumente de editare a lui Plone.

Stephan Klinger a promovat implementarea PLIP pentru adăugarea interfeței UI de gestionare a redirecționării lipsă din Plone, pe baza extensiei existente (dar lipsă) RedirectionTool.

Eric Steele și Philip Bauer au finalizat refactorizarea mult așteptată a formularelor de conectare Plone.

Sven Strack, Paul Roeland și Alexander Loechel au lucrat pe instrumente mai bune pentru construirea și testarea documentației, o temă mai bună pentru documentația Plone 5.1, o mai bună citire a documentației pe dispozitivele mobile, o documentație îmbunătățită cu privire la modul de a contribui la documentația Plone și mai mult . În plus, Paul a reparat câteva probleme de accesibilitate raportate în Plone 5.

Alte dezvoltări interesante la sprint au inclus sub-șabloanele de implementare a lui Maik în bobtemplates.plone, Alexander adăugând setarea testului bazat pe tox în bobtemplates.plone și Jussi Talaskivi îmbunătățind plone.docker.

Albert Casado a finalizat proiectul pentru componentele UI din Pastanaga și a compus un ghid de stil vizual pentru a ajuta la implementarea referințelor și la adaptările ulterioare. Victor Fernández de Alba și Timo Stollenwerk au completat munca lui Albert prin lansarea unei aplicații de referință bazate pe ReactJS a designului Pastanaga.

Pentru mai multe detalii, a se vedea raportul final privind primăvara anului 2017 de la Plone Midsummer.

Știri Plone.ro
Site-ul Conferinței Plone București 2015 a fost lansat!
Conferința Plone București 2015 România
2015-03-18
Plone 5 demo portal
Portal demo pentru Plone 5
2014-10-15
Cel mai interesant poster ;-)
Plone.ro pe harta Plone.
2014-07-22
EEA Annotator - Inline comments Plone Add-on versiunea 2.0
Pachetul Plone "EEA Annotator - Inline comments" versiunea 2.0 a fost publicat pe PyPi si Plone.org
2014-02-21
eea.daviz screencasts available
Your feedback is needed!
2014-02-03
Știri Plone.ro - More…
Știri Plone.org
Nominalizări deschise pentru Consiliul de administrație al Fundației Plone
Luați în considerare să vă propuneți voi înșivă pentru a deservi în Consiliul de administrație al Fundației Plone.
2017-09-09
Anunțarea procesului de selecție a Conferinței Plone 2018
Cu apropierea sfârșitului Conferinței Plone 2017, este timpul să începem planificarea următoarei noastre conferințe din 2018
2017-08-14
Înscrieți-vă discuțiile, participați la cursuri și vedeți lista de participanți la discursuri: Conferința Plone Digital Experience 2017 din Barcelona
Am fost ocupați, dar acum avem nevoie de propunerile dumneavoastră de discuții! Vedeți, de asemenea, clasele de cursuri (gratuite! Incluse!) oferite și lista de participanți la discursuri.
2017-08-02
Raport de la Midsummer Sprint 2017
Plone Midsummer Sprint a avut loc la Jyväskylä, Finlanda, în perioada 3-7 iulie 2017. Scopul principal al sprintului a fost acela de a lustrui experiența editorilor de conținut în ediția actuală a Plone CMS. Sprint-ul a fost sponsorizat de Universitatea din Jyväskylä. În plus, sprintul a fost acceptat pentru a primi finanțare strategică de la Fundația Plone.
2017-07-26
Raport de la Plone Open Garden 2017
Acesta este un rezumat al discuțiilor de la Plone Open Garden 2017 din Sorrento
2017-07-05
Știri Plone.org - More…