Raport de la Plone Open Garden 2017

Acesta este un rezumat al discuțiilor de la Plone Open Garden 2017 din Sorrento

Autorii raportului: Christine Baumgartner, Jens Klein, Fred Van Dijk

Foaia de parcurs a Plone și direcțiile viitoare

Membrii comunității Plone din întreaga lume s-au întâlnit din nou pentru a 11-a oară la Plone Open Garden (PLOG) la Hotel Mediterraneo din frumoasa Sorrento, Italia, în perioada 18 aprilie - 22 aprilie 2017.

Scopul adunării de lângă Napoli a fost

  • pentru a discuta și a rafina foaia de parcurs pentru Plone 6
  • să continue să se lucreze la noua inițiativă CMS Plone Headless (fără cap)
  • să decidă asupra unui nou mod de a integra Plone cu componentele JavaScript din ce în ce mai importante.

Noii administratori PLOG

"PLOG este un sprint strategic pentru comunitatea Plone", a explicat Jens Klein, participant din Austria și membru al echipei Plone Framework.

Pentru prima dată de la înființarea PLOG de către Technology Abstract în 2007, organizarea sprintului a fost predată comunității generale Plone. Datorită eforturilor pline de grație ale lui Vicente Barone, a lui Rosario Savarese și a lui Maurizio Delmonte, transferul s-a desfășurat fără nici un efort, continuând formula dovedită eficace ce a funcționat ani de zile.

"Rețelele, înțelegerea direcțiilor actuale ale proiectului și identificarea nevoilor operaționale ale integratorilor sunt motivele pentru care Christian Theune a călătorit la PLOG din Germania pentru a participa la discuții.

Noi oportunități cu CMS Plone Headless (fără cap)

Partea front end a web-ului, redată de JavaScript care rulează în browser, se îndepărtează de la HTML-ul generat de server și se îndreaptă spre randarea bazată pe client in formă pură, ceea ce oferă experiențe mai rapide și mai bogate ale utilizatorilor, în special pe dispozitivele mobile. Ritmul rapid al dezvoltării cadrului JavaScript a îngreunat dezvoltatorii să aleagă un cadru care să se afle pe o perioadă lungă de timp.

În schimb, Plone ca sistem de stocare back end este stabil, sigur și scalabil, și vine cu un set complet de management de date testat în timp, flux de lucru și funcții de autorizare.

Cu inițiativa CMS fără cap, comunitatea Plone a găsit o modalitate de a combina punctele forte de back end ale lui Plone cu bogăția peisajului JavaScript rapid în schimbare.

Decizia comunității Plone din 2014 de a continua cu adoptarea unui API complet și a API-ului REST însoțitor a ajuns la bun sfârșit făcând posibilă decuplarea front end-ului JavaScript în rapidă schimbare de back end-ul stabil al Plone.

Plone ca un CMS fără cap, la rândul său, oferă lumii JavaScript un back end matur și flexibil pe care să construiască aplicații web și mobile.

Într-o prezentare video la PLOG, Ramon Navarro-Bosch de la Barcelona și Nathan Van Gheem din Green Bay, SUA, și-au împărtășit experiențele experimentând în profunzime abordarea CMS fără cap, folosind un client bazat pe Angular cu REST API de la Plone.

Eric Bréhault din Toulouse, Franța, a călătorit în Sorrento pentru a se alătura acțiunii care se desfășoară cu privire la inițiativa CMS fără cap. "Am venit la PLOG pentru că am vrut să-i prezint statutul actual, să discut despre strategie și să văd cum se poate potrivi în foaia de parcurs Plone".

Timo Stollenwerk din Bonn, Germania, a prezentat prin video stadiul actual al designului Plone REST API, care urmează cele mai bune practici și cele mai recente standarde.

Maurits van Rees a venit la PLOG din Rotterdam, căutând "Confirmarea că nu facem lucruri prea ciudate, care sunt doar visuri individuale, ci facem lucruri care sunt de fapt posibile pentru noi, ca o comunitate".

Noul concept UI / UX: Pastanaga

Proiectul unui nou concept mobil UI / UX creat de Albert Casado a fost prezentat de Víctor Fernández de la Barcelona. Conceptul este acela de a facilita conținutul de redactare prin focalizarea pe instrumentele necesare. Conceptul UI este numit Pastanaga, adică "morcov" în catalană. În timp ce conceptul se află încă în stadiile sale inițiale, comunitatea speră să o perfecționeze și să o folosească la viitoarele sprinturi.

"Albert face o treabă minunată!", A declarat Gil Forcada Codinachs, guru-ul de integrare continuă al lui Plone din Berlin.

Strategii pentru o mai bună integrare a JavaScript / CSS

Lucrul cu JavaScript și CSS în Plone 5 continuă să necesite actualizări din cauza ratei ridicate de schimbare în lumea front end JavaScript. La PLOG, sprinterii au venit cu o modalitate îmbunătățită de a integra JavaScript cu Plone care decuplează JavaScript de pachetele Python. Comunitatea intenționează să utilizeze aceleași instrumente utilizate de lumea JavaScript, cum ar fi pachetele Node (npm) și configurațiile webpack.

Foaia de parcurs: viitorul Plone

Sprinterii au inclus idei de la CMS fără cap, plone.rest api și integrare JavaScript în foaia de parcurs Plone și au elaborat o cronologie de eliberare a acestora și alte inovații planificate.

"Cel mai important rezultat este foaia de parcurs pe care am convenit-o", a explicat Eric Bréhault.

Potrivit lui Jens Klein, "Foaia de parcurs arată ce vrem să avem, în care versiunea Plone. Planificăm să nu avem o lansare majoră Plone 6 imediat, dar așteptăm schimbări vizibile de utilizator care vor veni cu noua interfață utilizator "Pastanaga".

Știri Plone.ro
Site-ul Conferinței Plone București 2015 a fost lansat!
Conferința Plone București 2015 România
2015-03-18
Plone 5 demo portal
Portal demo pentru Plone 5
2014-10-15
Cel mai interesant poster ;-)
Plone.ro pe harta Plone.
2014-07-22
EEA Annotator - Inline comments Plone Add-on versiunea 2.0
Pachetul Plone "EEA Annotator - Inline comments" versiunea 2.0 a fost publicat pe PyPi si Plone.org
2014-02-21
eea.daviz screencasts available
Your feedback is needed!
2014-02-03
Știri Plone.ro - More…
Știri Plone.org
Nominalizări deschise pentru Consiliul de administrație al Fundației Plone
Luați în considerare să vă propuneți voi înșivă pentru a deservi în Consiliul de administrație al Fundației Plone.
2017-09-09
Anunțarea procesului de selecție a Conferinței Plone 2018
Cu apropierea sfârșitului Conferinței Plone 2017, este timpul să începem planificarea următoarei noastre conferințe din 2018
2017-08-14
Înscrieți-vă discuțiile, participați la cursuri și vedeți lista de participanți la discursuri: Conferința Plone Digital Experience 2017 din Barcelona
Am fost ocupați, dar acum avem nevoie de propunerile dumneavoastră de discuții! Vedeți, de asemenea, clasele de cursuri (gratuite! Incluse!) oferite și lista de participanți la discursuri.
2017-08-02
Raport de la Midsummer Sprint 2017
Plone Midsummer Sprint a avut loc la Jyväskylä, Finlanda, în perioada 3-7 iulie 2017. Scopul principal al sprintului a fost acela de a lustrui experiența editorilor de conținut în ediția actuală a Plone CMS. Sprint-ul a fost sponsorizat de Universitatea din Jyväskylä. În plus, sprintul a fost acceptat pentru a primi finanțare strategică de la Fundația Plone.
2017-07-26
Raport de la Plone Open Garden 2017
Acesta este un rezumat al discuțiilor de la Plone Open Garden 2017 din Sorrento
2017-07-05
Știri Plone.org - More…